(video) Neregulile din subterana de lângă Unic, prezentate la ședința CMC: „Unii agenți economici au luat spații în chirie și le-au dat în subarendă de 8 ori mai scump”

(18:36) Ședința CMC a luat sfârșit.

(18:11) Transportatorii s-au prezentat la ședința CMC. Prețul la microbuze ar putea fi păstrat de trei lei. Noi am solicitat 92 de bani/km în raport cu un autobus. După calculele noastre, de la Parcul urban pot fi reduse cheltuielile de peste 40 milioane de lei. La fel, s-a anunțat că începând cu ziua de luni, mai multe microbuze de rută își vor sista activitatea.

(18:10) Subiectul numărul 20 de pe ordinea de zi a fost trimis către reexaminare.

(update 18:06) Subiectul numărul 19 de pe ordinea de zi a fost transferat pentru următoare ședință, votată în unanimitate de către consilieri. Andrei Năstase a precizat că rapoartele prezentate au fost făcute într-un mod defectuos de către raportori, iar data viitoare să se prezinte toate rapoartele necesare.

(update 16.20) Viceprimarul Ilie Ceban: Am început să facem inventarierea tuturor pasajelor, să vedem care sunt cu spații comerciale și apoi să începem reparația Începând cu 2010 au fost câteva audite ale Curții de Conturi care au constatat încălcări foarte grave. În subterana de pe strada Ismail, au fost transmise în sublocațiune contracte fără decizia CMC, e un prim pas pentru rezilierea contractelor. Sunt 13 agenți economici care activează în subterama de la Ismail, doar 3 activează de fapt, alții dau în sublocațiune, la preț de circa 8 ori mai mare decât cel plătit Primăriei. La moment există decizia CSJ, care prevede evacuarea agentului economic cu cea mai mare suprafață, circa 800 metri pătrați. Sunt alți agenți economici care nu achită plata pentru chirie. Doar 5 agenți au contractele valabile.

Foto: UNIMEDIA

(update 14.25) Aleșii locali au revenit în ședință, după o pauză de aproape două ore. Șeful adjunct al Direcției economie, reforme și relații patrimoniale, Vladimir Iermicioi, prezintă un raport cu privire la bunurile imobile ce se află în proprietatea Primăriei mun. Chișinău.

(update 12.45) Timp de o oră și jumătate, aleșii locali ai CMC au discutat 4 subiecte de pe ordinea de zi, dintre care au votat 3: cel cu privire la transmiterea unor veceuri publice în gestiune economică întreprinderii municipale „Spații verzi”, cel cu privire la aprobarea contractului încheiat între Primăria Chișinău și Primăria Țînțăreni, precum și cel cu privire la acceptarea donației mijloacelor bănești de la Ministerul Agriculturii, pentru procurarea unui compactor.

Proiectul cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli privind construcția complexului de voliere necesare pentru îmtreținerea câinilor maidanezi suportate de Regia Autosalubritate nu a întrunit numărul necesar de voturi. Mai mulți consilieri s-au arătat nemulțumiți de faptul că întreprinderea a prezentat spre aprobare devizul de cheltuieli abia după ce a construit volierele.

Aleșii locali au luat o pauză și vor reveni în ședință la ora 14.00.

Consiliul Municipal Chișinău continuă, astăzi, ședința de joia trecută. Aleșii locali vor discuta subiectele care au rămas pe ordinea de zi, printre acestea și raportul cu privire la pasajul subteran de lângă Unic, cel cu privire la costul real al unei călătorii cu transportul public, precum și subiectul cu privire la eficientizarea întreprinderilor municipale.

Urmăriți live:

Ordinea de zi a ședinței de astăzi:


Pub