(update) Alerta cu bombă de la Curtea de Apel s-a dovedit a fi falsă

Alerta cu bombă de la Curtea de Apel, care a pus pe jar în această dimineață Bombteh-ul, poliția și pompierii, dar și angajații instituției, a fost una falsă, iar acum poliția îl caută pe cel care a dat alarma falsă.

Foto: agora.md

Potrivit ofițerei de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, geniștii nu au găsit niciun obiect exploziv în incinta Curții de Apel. Toți angajații instituției s-au întors la muncă.

Ofițerii de investigatie și urmărire penală întreprind măsuri pentru a identifica persoana care a facut apelul la serviciul de urgență.

Pentru asemenea infracțiuni se prevede o amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani

Știrea inițială: Astăzi, la ora 09:30, o persoană necunoscută a telefonat la 112 și a declarat că în clădirea Curții de Apel a fost instalat un dispozitiv explozibil. Imediat la fața locului s-au deplasat grupa operativă a IP Botanica, pompierii, echipaje ale batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP.

Polițiștii au evacuat toate persoanele care se aflau în incintă, zona fiind încercuită. Totodată a fost solicitată și intervenția specialiștilor de la Bombteh, care verifică clădirea.

La moment se întreprind măsuri pentru stabilirea circumstanțelor și identificarea persoanei care a efectuat apelul 112.


Pub