O mie de euro pentru un permis de conducere. Un tânăr este cercetat de CNA pentru trafic de influență

Un tânăr din capitală a fost reținut de ofițerii CNA pentru că ar fi pretins de la o persoană suma de o mie de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, fără a susține probele teoretice și practice.

Foto: UNIMEDIA

Acum, bănuitul este cercetat de procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influenţă. El a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA.

Acesta și-a recunoscut vina și a mărturisit că i-ar fi spus unui bărbat care intenționa să obțină un permis de conducere, că are cunoscuţi în cadrul Agenției Servicii Publice şi că-i poate determina să-l favorizeze la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 1000 de euro.

Reţinerea a avut loc ieri seara, 26 februarie 2020, în momentul transmiterii banilor – operaţiune desfăşurată sub controlul CNA. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

De la începutul anului, ofiţerii CNA au documentat 5 cazuri de trafic de influenţă, în care persoane civile ar fi promis obţinerea permiselor de conducere contra cost şi rezolvarea altor probleme legate de înmatricularea automobilelor, susţinând că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice.


Pub