00:00:29 20.04.2024
Stiri

Klaus Iohannis a desemnat un nou candidat la funcţia de PREMIER al României

Știri 27.02.2020 08:30 Vizualizări1480 Autor: Ziarul National
Klaus Iohannis a desemnat un nou candidat la funcţia de PREMIER al României


Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîţu premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

După patru ore de consultări cu partidele politice, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîţu. Acesta trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri.

„După consultări am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile aşa încât să nu ne blocăm politic. Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-minsitru pe domnul Vasile Florin Cîţu, care se va prezenta cred, curând, în faţa Parlamentului cu o echipă şi un program de guvernare”, a spus Klaus Iohannis.

Florin Cîţu este ministrul al Finanţelor în guvernul Orban, demis prin moţiune de cenzură.
Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.
Iohannis a făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au condus la desemnarea unui nou premier.
„Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare şi cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns, iar, la consultări şi desemnări. PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate. Guvernul Orban a avut o agendă reformatoare. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban. PSD a reuşit să adune o majoritate care a trecut o moţiune de cenzură în Parlament. Apoi am desemnat un prim-ministru şi PSD a început să tergiverseze lucrurile în Parlament”, a mai spus Iohannis, citat de mediafax.ro.

Florin Cîțu a menționat, în declarația sa extrem de scurtă, că desemnarea sa este o „garanție a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României”.

„Îi mulțumesc președintelui României Klaus Iohannis și președintelui PNL Ludovic Orban pentru susținere și încredere. Este o propunere care mă onorează și mă încarcă de responsabilitate. Voi încerca să formez o majoritate în Parlament, vom crea, împreună cu Ludovic Orban, un calendar al negocierilor. Fac parte din echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban. Desemnarea mea ca premier este o garanție de continuitate a guvernării PNL, dar și a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. Voi înainta în cel mai scurt timp Parlamentului lista cabinetului și programul de guvernare”, a spus Florin Cîțu.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md