03:29:11 24.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Dodon și PSRM sunt acuzați că INTIMIDEAZĂ alegătorii și încearcă să-l excludă pe candidatul Partidului „ȘOR” din cursa electorală de la Hâncești: „Dodon știe că o înfrângere în această circumscripție i-ar afecta mult șansele...”

Partide/Comunicate 27.02.2020 10:54 Vizualizări1318 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Dodon și PSRM sunt acuzați că INTIMIDEAZĂ alegătorii și încearcă să-l excludă pe candidatul Partidului „ȘOR” din cursa electorală de la Hâncești: „Dodon știe că o înfrângere în această circumscripție i-ar afecta mult șansele...”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și președintele Igor Dodon sunt acuzați că stăruie asupra excluderii candidatului Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, din campania electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești. Reprezentanții Partidului „ȘOR” susțin că în acest scop sunt utilizate instituțiile statului și s-a trecut chiar la intimidarea alegătorilor.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de încălcări comise de socialiști și candidatul acestora în campania electorală de la Hâncești.

Astfel, la 26 februarie, angajați ai Procuraturii și polițiști ar fi descins în mai multe localități, „intimidând oamenii și încercând să obțină mărturii că ar fi primit bani” ca să meargă la „OrheiLand”, a declarat Denis Ulanov, deputat al Partidului „ȘOR”.

Parlamentarul a precizat că descinderea procurorilor a fost organizată în urma unei pretinse plângeri a unui primar, potrivit căreia oamenii ar fi fost plătiți să meargă în excursie la „OrheiLand”. Ulanov spune că asemenea călătorii sunt organizate în multe localități, dar anume la Hâncești a fost organizată această acțiune, în plină campanie electorală.

„Partidul „ȘOR” susține că deține informații că descinderea a fost organizată la comanda lui Igor Dodon, care încearcă astfel să prevină înfrângerea candidatului său la scrutin. Igor Dodon și PSRM știu că nu au nicio șansă să învingă la Hâncești, iar o înfrângere în această circumscripție i-ar afecta mult șansele la viitoarele alegeri prezidențiale. De aceea, el încearcă să excludă candidatul nostru care are șanse reale la victorie”, a punctat Denis Ulanov.

Candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, a menționat la conferința de presă că, așa cum a anunțat și anterior, el desfășoară o campanie electorală corectă, bazată pe informarea alegătorilor și discuțiile în baza programului său. El a reiterat apelul către contracandidați să desfășoare o campanie electorală corectă.

„La fel cum i-am invitat la începutul campaniei să ducă o luptă corectă și cinstită, fac și astăzi apel să ne lansăm într-o competiție a ideilor și proiectelor pentru oameni. Dar să nu folosim instituțiile publice, resursele administrative în fraudarea alegerilor și să nu folosim instituțiile statului în campania electorală”, a adăugat Balinschi.

Partidul „ȘOR” a prezentat și o declarație în care a condamnat intimidările și abuzurile comise de guvernare în campania electorală de la Hâncești. În document se menționează că formațiunea politică respinge categoric acuzațiile de corupere a alegătorilor și constată că în R. Moldova se instaurează un regim dictatorial controlat de președintele Igor Dodon. Partidul „ȘOR” a chemat cetățenii să nu se lase intimidați și a făcut apel la procurori, judecători și alți angajați ai organelor de drept să refuze executarea comenzilor politice „ale unui regim aflat în agonie”.

În cadrul conferinței de astăzi, reprezentanții Partidului „ȘOR” au prezentat mai multe probe despre încălcarea Codului electoral de către PSRM și candidatul acestora. La Onești, de exemplu, primarul localității a făcut campanie electorală în favoarea candidatului PSRM. De asemenea, acesta a oferit consultanță medicală gratuită femeilor din sat, ceea ce poate fi calificat ca fiind mituire electorală, mai spun reprezentanții formațiunii lui Ilan Șor.








Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md