05:21:38 20.04.2024
Stiri

Apelul lui Filip către Blocul „ACUM”: „Nu ne mai TESTAȚI. Jucați cu cărțile pe masă”. De ce NU a votat PD Declarația privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992

Partide/Comunicate 27.02.2020 12:31 Vizualizări2842 Autor: Ziarul National
Apelul lui Filip către Blocul „ACUM”: „Nu ne mai TESTAȚI. Jucați cu cărțile pe masă”. De ce NU a votat PD Declarația privind comemorarea evenimentelor din 2 martie 1992 Captură privesc.eu


Liderul PD, Pavel Filip, a dat astăzi asigurări că formațiunea sa, fără cei șase deputați care au format grupul parlamentar „Pro-Moldova”, „nu a deviat” de la valorile proeuropene și e gata să sprijine orice proiect al Blocului „ACUM”, însă nu și unele declarațiile politice, făcute „de dragul a fi făcute”.

Potrivit lui Filip, reprezentanții Blocului „ACUM” și-ar fi propus ca la fiecare ședință a Parlamentului să facă câte o declarație ca să fie în centrul atenției.

„Ei se întrec în fiecare zi cu declarații și replici tăioase. Poate să facem declarații privind majorarea pensiilor, salariilor… Declarații privind construcția drumurilor, școlilor, instituțiilor medicale”, a spus astăzi Filip.

Liderul PD a explicat de ce formațiunea sa nu a susținut declarația cu privire la data de 2 martie, când a început războiul de pe Nistru. „Colegii noștri din Blocul „ACUM” au mai desenat o declarație, după cea cu privire la vectorul de dezvoltare a R. Moldova. De fapt, colegii nu se pricep nici în a elabora astfel de declarații. Nu se pricep nici la declarații și nici la fapte. Declarația de astăzi a fost elaborată foarte stângaci și noi am propus să o redactăm, pentru ca s-o votăm împreună. Fără a aștepta definitivarea acestei declarații, ei au făcut show. Dacă intenția este sinceră, mai ales că vine data de 2 martie, atunci de ce te grăbești? Ei vor să arate doar că au propus ceva și atât. „ACUM” nu dă nici doi bani pe veteranii care au luptat pe Nistru. Oamenii nu așteaptă declarații, dar o viață mai bună”, a precizat Filip.

CITIȚI și Deputații care au părăsit PD prind glas în Parlament: Propunerile, susținute de „ACUM”, dar respinse de majoritatea PSRM-PD

Acesta a îndemnat reprezentanții Blocului „ACUM” să nu mai testeze PD. „Nu ne mai testați și încercați… Noi nu am deviat de la valorile proeuropene. Jucați cu cărțile pe masă, jucați sincer”, a conchis președintele PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md