13:40:13 29.03.2024
Stiri

Cum poate fi DISTRUS coronavirusul. Dezvăluirea făcută de un MEDIC ROMÂN

Știri 27.02.2020 16:04 Vizualizări3237 Autor: Ziarul National
Cum poate fi DISTRUS coronavirusul. Dezvăluirea făcută de un MEDIC ROMÂN


Rezistența noului coronavirus va scădea atunci când vremea se va încălzi, a anunţat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Celebrul infecţionist a explicat că COVID-19 este sensibilla temperaturi de peste20 de grade.

Alexandru Rafila a precizat că noul coronavirus va începe să dispară odată cu instalarea temperaturilor de primăvară-vară.

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”,a declarat Rafila.

Medicul infecţionist a subliniat faptul că acest tip de virus este sensibil la dezinfectanţi banali.

„Acest virus se distruge relativ ușor, la dezinfectanți banali, și nu cred că ar trebui să fie probleme deosebite legate de dezinfecția sanitară. Mai degrabă de comportamentul individual al fiecăruia. Utilizarea unei măști de protecție previne transmiterea acestei boli. Virusul se elimină prin tuse sau poate contamina suprafețele și ne îmbolnăvim cu acest tip de virus. Foarte importantă este igiena mâinilor, să evităm să ducem mană pe față. Putem face asta când mână e spălată bine„, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md