‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMoldova - țara din Europa de Est care a obținut cele mai multe medalii...

Moldova – țara din Europa de Est care a obținut cele mai multe medalii în cadrul concursului Mundus Vini

‹ adv ›
‹ adv ›

Marea competiție internațională a celor mai buni producători de vinuri – Mundus Vini, a fost una de succes pentru vinificatorii din țară. Moldova a ocupat locul 7 după numărul de medalii, devenind țara din Europa de Est care a obținut cele mai multe medalii – 72.

Potrivit Locals, Republica Moldova a depășit țări celebre producătoare de vinuri precum Argentina (49 medalii), Chile (48), Australia (69), Noua Zeelandă (29). Dintre vecinii și state postsovietice, s-au remarcat: Georgia – 34 de medalii, Armenia – 20 de medalii, România – 17, Rusia – 14.

Mundus Vini este una dintre cele mai prestigioase competiții mondiale. Degustările se organizează orb, juriul este format din enologi, somelieri de excepție, experți în industria vinului și jurnaliști care scriu despre vin.

Vinurile sunt evaluate la o scară de 100 de puncte de Organizația Internațională a Viticulturii și Vinificației (OIV) și, până în prezent, niciun vin nu a primit numărul maxim de puncte.

Vinurile care obțin 95 sau mai multe puncte obțin Grand Gold, cele care obțin cel puțin 90 de puncte primesc nota Gold, iar cele care obțin cel puțin 85 de puncte – Silver. Nu mai mult de 40% din eșantioanele din fiecare categorie primesc premii.

Vinurile moldovenești au fost apreciate cu 2 medalii – Grand Gold, 35 medalii – Gold și 35 – Silver.

‹ adv ›

În cea de-a 26-a ediție a Concursului internațional de vin Mundus Vini, au concurat 7.500 de probe din 54 de țări.

FOTO: Moldova.org

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii