‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎmprumut de peste 18 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii agricole

Împrumut de peste 18 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii agricole

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova va accesa un credit japonez preferențial în valoare de 18,6 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol.

Un proiect de hotărâre cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Guvern și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională pentru realizarea proiectului a fost aprobat în ședința cabinetului de miniștri de miercuri, 26 februarie, transmite IPN.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că acest credite este acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată fixă de 0,1% la procurarea tehnicii și echipamentului agricol, iar pentru servicii de consultanță – 0,01% pentru toată durata împrumutului. Perioada de grație pentru acest împrumut este de 12 ani.

Potrivit ministrului, proiectul vine în calitate de suport agricultorilor pentru a-i sprijini nu doar în producerea primară a legumelor și fructelor, în calitate de materie primă, dar cu un accent sporit pe procesarea acestora cu valoarea adăugată sporită și aplicarea agriculturii inteligente.

Din 2001 și până în prezent, Republica Moldova a beneficiat de zece acorduri de grant pe domeniul mecanizării în agricultură, oferite de Guvernul Japoniei. Acorduri de împrumut similare pe domeniu mecanizării nu au fost.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›