‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn grup de oameni de afaceri din Turcia vor să construiască în țara noastră...

Un grup de oameni de afaceri din Turcia vor să construiască în țara noastră o fermă de bovine și un abator

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Turcia, care își propun să construiască în țara noastră o fermă de creștere a bovinelor și un abator.

Aceștia au menționat că, sunt dispuși să își asume costurile pentru întreaga investiție și au solicitat întrevederea la MADRM pentru a prezenta ideea de proiect, precum și de a discuta despre disponibilitatea autoritățile de a realiza un proiect comun.

„Spre regret Republica Moldova importă 25% din carnea de bovină. Suntem interesați în abatorizarea pe loc și exportul unor produse deja cu valoare adăugată. Vreau să menționez că, în acest an vom subvenționa per cap de animal, iar în acest context va fi și un avantaj. Vom analiza și vom discuta cum putem dezvolta un concept de proiect”, a spus Perju.

Totodată, investitorii au menționat că sunt cointeresați și în construcția unei întreprinderi de producere a tractoarelor, cunoscând că în țara noastră nu sunt întreprinderi de producere a tractoarelor, iar utilajele vechi fiind deja depășite.

Părțile au stabilit că vor discuta detaliat fiecare proiect, vor implica în dialog și alte părți interesate, inclusiv fermierii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›