Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în România. Pacientul este un bărbat din Gorj

Primul caz de român contaminat coronavirus a fost confirmat oficial în această seară. Este vorba despre o persoană din județul Gorj, un bărbat care a intrat în contact cu un cetățean italian care a vizitat recent România și care, la întoarcere în Italia, a fost diagnosticat ca infectat cu virusul COVID-19, informează Deutsche Welle România.

Foto: Alfred Pasieka/Science photo library

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, a declarat că pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”.

Încă 7 persoane care locuiau aceeaşi casă cu pacientul au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă, scrie digi24.ro.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă testele sunt pozitive, persoanele vor fi transportate la spital.


Pub