Panică pe burse: Investitorii nu au mai fost atât de speriați din 2009

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Investitorii de pe bursă nu mai fost atât de speriaţi de la criza financiară, iar aceasta este o veste bună pentru „taurii” care caută „un capăt de aţă” pe pieţe, spune experimentatul investitor Jeffrey Saut, scrie marketwatch.com

„Sincer, nu am văzut atât de mult frică din primăvara anului 2009, atunci când piețele au căzut în urma crizei financiare”, spune Saut, şef Strategii Investiţii la Raymond James, într-o notă adresată clienţilor.

Investitorii îngroziţi au văzut Dow Industrial DJIA, pierzând peste 500 de puncte vineri, împingând indicele pe teritoriul de corecție. S&P 500 şi Nasdaq Composite s-au scufundat, de asemenea într-o lichidarea amplă, cu S&P 500 ștergând mai mult de 1 trilion de dolari din capitalul său în timpul săptămânii trecute.

Extremele pot fi un indicator de piață contrar, așa cum reiese din zicala lui Warren Buffett despre „a fi fricos atunci când alții sunt lacomi și lacom atunci când alții se tem”. Desigur, uneori investitorii sunt speriați pentru un motiv bun și poate dura un timp înainte să apară „luminiţa de capătul tunelului”.

Jeffrey Saut nu caută o lichidare profundă. El susține că taurii din piață sunt pe funcţia „Capitulare”, și probabil că se formează un capăt.

Dar cât de speriaţi sunt investitorii? Saut spune că indicele lui propriu de tranzacționare este „extrem de suprasolicitat, iar panica este în aer”. Indicele CNN al Fricii si Lăcomiei este la 10, cel mai ridicată cota în lectura lui Jeffrey Saut.” În plus, el observă că numărul opțiunilor de vânzare care dă dreptul, nu si obligaţia de a vinde un stoc la un anumit preț, este speculat de către traderi la un volum ce depăşeşte opțiunile de cumpărare ceea ce dă dreptul, nu şi obligația de a cumpăra la un anumit preț, la cele mai ridicate cote din 2012. Acesta este de asemenea, un semn controversat.”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...