(video) Ministra Sănătății a prezentat informații despre prevenirea infectării cu coronavirus

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informații despre nivelul de pregătire pentru eventuale îmbolnăviri cu coronavirus, la fracțiunea PD.

Foto: captură

Potrivit ministrului, „în Republica Moldova nu a fost înregistrat nici un caz de infecție cu Coronavirus, iar situația epidemiologică actualmente este sub control. Instituțiile medicale sunt pregătite pentru a acorda asistența medicală necesară, iar numărul de locuri în spitale va fi suplimentat în caz de necesitate. Totodată, au fost pregătite și lansate spoturi video pentru informarea cetățenilor care vor fi difuzate în transportul public municipal și la posturile TV, dar și expediate sms-uri informative”, se arată într-un comunicat al PD.

La punctele de trecere a frontierei se efectuează screening-ul cu termometrele digitale, iar persoanele sunt informate despre măsurile de precauție și recomandările OMS privind prevenirea infectării cu Coronavirus de tip nou. La fel, cetățenii reveniți din țările în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu COVID-19 completează fișele de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.


Pub