(video) O parte din finanțarea sistemului judecătoresc, blocată; Guvernul vrea să scoată 70 de mln. de lei din buzunarul magistraților vinovați de condamnarea la CtEDO

O parte din finanțarea sistemului judecătoresc a fost blocat pentru un termen de 60 de zile, până când Ministerul Finanțelor nu va face modificări la bugetul de stat pentru anul 2020. Despre aceasta a anunțat ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța.

Foto: Judecători

Acesta a spus a emis ordin cu privire la blocarea unor alocații pentru finanțarea sectorului judecătoresc, în sumă de 70 de milioane de lei. Pușcuța a mai adăugat că procedura este conform legii, iar acest blocaj este pentru 60 de zile.

„În acest termen de 60 de zile o să venim în fața Guvernului și, ulterior, în Parlament cu rectificarea bugetului de stat pentru 2020, unde cheltuielile aferente ale sectorului justiției să fie redusă cu suma de 70 de milioane de lei”, a declarat Sergiu Pușcuța.

În același timp, premierul Ion Chicu a solicitat Ministerului Justiției, ca până pe 15 martie să prezinte un mecanism clar de acțiuni de regres împotriva judecătorilor și persoanelor, care se fac vinovate de condamnarea Republicii Moldova la CtEDO.


Pub