Tradiția continuă. Ministerul Apărării a semnat un acord de colaborare cu Mitropolia Moldovei

Un acord de colaborare a fost semnat între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Ministerul Apărării. Potrivit Ministrului Victor Gaiciuc, acordul are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Apărării.

Foto: Victor Gaiciuc/Facebook

Conform acordului, Mitropolia va organiza şi va desfășura activități de asistență religioasă pentru militari și membrii familiilor lor, le va „cultiva dragostei faţă de valorile creştin-ortodoxe, a datinilor şi obiceiurilor naţionale în Armata Naţională, formarea conduitei participative la viaţa comunităţii.”

Totodată, documentul descrie rolul şi responsabilităţile preoţilor militari în armată.

Bibliotecile unităților militare vor fi dotate cu literatură religioasă, iar militarii vor beneficia de şedinţe de asistenţă moral-spirituală cu militarii încorporaţi, servicii divine în unităţi, de filme documentare şi artistice pentru militari în ajunul sărbătorilor religioase, de „binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii şi aplicaţii multinaţionale”, precum şi de excursii la lăcaşurile sfinte.

„Consider că religia şi credinţa sunt un atribut important în îndeplinirea cu succes a misiunilor stabilite pentru militari, dar şi în menţinerea moralului acestora la un nivel înalt. Iată de ce, este important ca Armata Naţională să aibă o colaborare strânsă cu instituţiile religioase din ţară”, a declarat ministrul Gaiciuc.

În Moldova, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării au o istorie lungă a colaborării cu Mitropolia Moldovei. Printre cei mai recenți miniștri care au încheiat acorduri de colaborare cu Mitropolia, se numără fostul ministru al Apărării Eugen Sturza și fostul ministrul al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.


Pub