icon

Prim-ministrul a condus ședința Guvernului

26-02-2020 17:21
1,200

Prim-ministrul Chicu a condus ședința Executivului. Pe agenda ședinței au fost 27 de subiecte.


La începutul ședinței Ion Chicu a vorbit despre activitatea celulei de criză creată pentru gestionarea situației epidemiologice și a mulțumit responsabililor pentru implicare și dedicație. Ministrul Viorica Dumbrăveanu a informat despre activitățile întreprinse pentru a preveni apariția și răspândirea epidemiei de coronavirus.

 

Premierul a solicitat ministrului Afacerilor Interne să fie întreprinse măsuri de sancționare a șoferilor care circulă cu mașinile umbrite mai  mult decât prevede cadrul normativ național. 

 

Vicepremierul Pușcuța a informat despre acțiunile realizate pentru a identifica, în bugetul sistemului judecătoresc, suma despăgubirilor stabilite de CEDO Republicii Moldova, în dosarul Centrului comercial „Gemenii”. Ion Chicu a solicitat să nu fie afectate salariile angajaților din sistem. 

 

Vicepremierul Pușcuța a prezentat un proiect ce presupune alocarea a 381,6 mii lei pentru indemnizații unice pentru mai mulți participanți la acțiunile de apărare a independenței RM și cele de lichidare a consecințelor catastrofei de la Cernobîl.

 

Ministrul Usatîi a propus spre aprobare proiectul care prevede instituirea moratoriului pentru aplicarea Programului de dobândire a cetățeniei RM  prin investiție, până la 1 ianuarie 2021. Moratoriul e necesar pentru a efectua  o analiză detaliată a mecanismelor de verificare a aplicanților și a înlătura amenințările posibile.

 

Ministrul Dumbrăveanu a prezentat proiectul de completare a Regulamentului de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante, menit să reglementeze costul pentru măști, mănuși medicale și dezinfectanți medicali. Proiectul are scopul să împiedice comportamentul speculativ al operatorilor economici, manifestat nu doar în țara noastră, dar și în unele țări din UE.

 

Premierul Chicu a solicitat instituțiilor responsabile de supravegherea pieței să realizeze controale și să determine respectarea limitării adaosului comercial în cazul produselor menționate.

 

Ministrul Justiției a prezentat Cabinetului un proiect de regulament, care determină modalitatea de evaluare și evidență a cadourilor oferite funcționarilor publici. Regulamentul stabilește modalitatea de răscumpărare a cadourilor.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31