18:05:35 25.04.2024
Stiri

Dodon și Moscova se TEM de reunificarea celor două state românești. Țîcu: „Președintele MARIONETĂ nu încearcă să blocheze aderarea la UE, ci UNIREA… El știe că aderarea la UE este doar o UTOPIE vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe”

Politică 26.02.2020 14:00 Vizualizări3733 Autor: Ziarul National
Dodon și Moscova se TEM de reunificarea celor două state românești. Țîcu: „Președintele MARIONETĂ nu încearcă să blocheze aderarea la UE, ci UNIREA… El știe că aderarea la UE este doar o UTOPIE vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe” facebook


Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, afirmă că cea mai mare frică a lui Igor Dodon și a „stăpânilor” săi de la Moscova nu este aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, dar Unirea cu România. Anume din acest motiv șeful statului ar încerca, prin intermediul modificării Constituției, să interzică orice tentativă a populației R. Moldova de a scoate la referendum chestiunea privind reunificarea celor două state românești.

„Dacă mai era cazul, Dodon ne-a arătat că nu se teme de aderarea R. Moldova la UE. Dodon și stăpânii săi se tem de Unire. Așa cum a fost în 1917-1918 și în 1989-1991. Declarațiile sale țâfnoase, conform cărora după alegerile prezidențiale din toamnă va organiza un referendum prin care să modifice Constituția, pentru a bloca reunificarea R. Moldova cu România, arată în fapt că principala frică a lui și a Moscovei este Unirea”, a scris Țîcu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Președintele Dodon intenționează să „INTERZICĂ UNIREA și unioniștii” după alegerile prezidențiale: „Pentru ca ei să nu se adreseze în instanțele internaționale, este necesar să modificăm unele prevederi din Constituție”

Deputatul explică de ce Igor Dodon nu se teme că R. Moldova ar putea deveni parte a Uniunii Europene.

„Nici Igor Dodon și nici Federația Rusă nu se tem de aderarea la UE care, vorba lui Caragiale, „este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”. Președintele marionetă nu încearcă să blocheze, prin modificarea Constituției, aderarea la UE, ci Unirea. Dodon știe că aderarea R. Moldova la blocul comunitar, în noul context european, este doar o utopie vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe, depășiți de realitățile politice.

Citește și: DOC // Peste 856 de MII de basarabeni au solicitat redobândirea cetățeniei României în ultimii ZECE ani: Explicații OFICIALE de la București privind TRENAREA examinării a peste 230 de mii de cereri depuse de cetățenii R. Moldova

Ultimul sondaj IMAS a scos în evidență că numărul unioniștilor a depășit 32%, fără a lua în calcul numeroasă diaspora basarabeană. Totodată, acest sondaj, printr-un calcul matematic simplu, arată că numărul celor care cred în Unire îl depășește ușor pe cel al celor care cred în aderarea la UE. Din cei 60% care își doresc aderarea la UE mai mult de jumătate sunt unioniști. Basarabia se trezește, Igor Nicolaevici, iar un popor deșteptat nu poate fi oprit nici măcar de schimbarea Constituției pe care, așa cum o schimbi tu, o putem schimba și noi”, a conchis Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md