18:12:33 24.04.2024
Stiri

Investitori din Italia, interesați să construiască o fabrică în R. Moldova cu 130 de milioane de euro: Vor să transforme deșeurile în brichete de combustibil

Economie 26.02.2020 15:14 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
Investitori din Italia, interesați să construiască o fabrică în R. Moldova cu 130 de milioane de euro: Vor să transforme deșeurile în brichete de combustibil


Un grup de oameni de afaceri din Italia ar fi dispus să investească în R. Moldova pentru construcția unei fabrici de prelucrare a deșeurilor.

Costurile proiectului s-ar ridica la circa 130 de milioane de euro, viitoarea fabrică urmând a sorta, recicla și transforma deșeurile în brichete de combustibil.

Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, care a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din Italia.

„Investitorii au precizat că vor acoperi în totalitate costurile proiectului, ce sunt estimate la circa 130 de milioane de euro. Potrivit lor, acest proiect va ajuta țara noastră în problema reciclării deșeurilor, iar principalul beneficiu rezidă în faptul că nu are efecte nocive asupra mediului, procedura de prelucrare a deșeurilor fiind una inofensivă. Din cele prezentate, proiectul este unul interesant și inovativ, ce ar reduce cantitatea de deșeuri depozitate, iar cele ce nu pot fi reciclate ar putea fi transformate în energie termică - un beneficiu economic. Vom discuta intenția unui concept de proiect cu toate instituțiile de resort, vom analiza oportunitățile, impactul, pentru că este necesar să identificăm și să aplicăm cea mai bună metodă de valorificare e deșeurilor. Vom lua în calcul, în primul rând, minimalizarea efectelor nocive asupra mediului înconjurător”, a scris ministrul Perju pe Facebook.

Investitorii italieni au menționat că un proiect similar este realizat în țara lor, iar din prelucrarea a nouă milioane de tone de deșeuri se obțin 4,5 milioane de tone de brichete.

Menționăm că anual în Republica Moldova sunt produse circa un milion de tone de deșeuri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md