(foto) Stadioane sportive multifuncționale, alei și terenuri de joacă. Parcul „La Izvor” urmează să fie amenajat și modernizat în acest an

img

Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani urmează să fie amenajat și modernizat în acest an. Primarul Capitalei a menționat că această zonă de odihnă va fi schimbată radical anul curent, în comun cu federațiile sportive din municipiu, dar și cu susținerea partenerilor privați.

Conform proiectului preliminar, în parcul „La Izvor” vor fi amenajate mai multe stadioane sportive multifuncționale, inclusiv pe plajă, cu o capacitate de 1 100 de locuri, stadion de minifotbal, pentru desfășurarea diverselor campionate, teren de baschet, volei și tenis de câmp. Vezi mai multe detalii despre terenul de fotbal pe plajă AICI.

Totodată, în zona de parc se prevede modernizarea plajelor, amenajarea scenelor și teatrelor de vară, piste pentru alergări și terenuri de joacă pentru copii.

La fel, este preconizată amenajarea în zonă a peste 400 de locuri de parcare. Aleile vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban.

Proiectul integral urmează să fie definitivat până în data de 15 aprilie, curent, iar lucrările se vor desfășura pe etape și vor cuprinde toată zona de lacuri din parcul „La Izvor”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente