‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia planifică să-și mențină poziția de lider mondial la exportul de grâu în acest...

Rusia planifică să-și mențină poziția de lider mondial la exportul de grâu în acest sezon

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit prognozelor producătorilor de grâu din Rusia, în acest sezon Federația Rusă va exporta 32,5-33 milioane de tone de grâu. Prognoza este destul de optimistă, în condițiile în care Rusia a exportat mai puțin grâu comparativ cu anul trecut, scrie Agroinvestor.

Serviciul agricol extern al Departamentului Agriculturii din SUA (FAS USDA), în raportul său din februarie, a menținut prognoza pentru exportul de grâu din Rusia la 34 de milioane de tone.

UE s-ar putea clasa pe locul doi, cu un volum total de 31 de milioane de tone.

„În prima jumătate a anului am estimat exporturile de grâu la 34 de milioane de tone, dar acum cred că Rusia va furniza pe piețele externe 32,5-33 milioane de tone. Acest lucru se datorează prețurilor scăzute din prima jumătate a sezonului. Au existat perioade în care prețurile de export în porturile Mării Negre au fost mai mari decât prețurile pentru grâul francez. Dacă prețurile noastre sunt egale sau mai mici decât cele franceze, atunci putem crește volumul exporturilor”, a comentat Elena Tyurina, directorul departamentului de informații și analitică în cadrul Uniunii exportatorilor de grâu din Rusia.

Săptămâna trecută, prețurile contractelor de export pentru grâul rusesc s-au egalat cu cele ale grâului francez.

„Acesta poate fi un semnal pentru creșterea exportului. În ianuarie, Rusia a exportat 1,9 milioane de tone, iar exportul prognozat pentru februarie este de 2,2 milioane de tone, adică cu 490 de mii de tone mai puțin decât în ​​februarie 2019. Dar, datorită prețurilor mai mici la cereale din Rusia și a prețurilor mai mari pentru cerealele europene și americane înregistrate în a treia decadă a lunii februarie – pentru luna martie putem prognoza o creștere a exporturilor de grâu din Rusia”, a adăugat Tyurina.

Potrivit ei, principalii cumpărători de grâu rusesc în februarie au fost: Turcia (406 mii tone) și Egiptul (368 mii tone). Printre importanți importatori se numără: Oman (63,6 mii tone), Sudan (53 mii tone) și Tanzania (50 mii tone). Volumele maxime de orz au fost expediate în Iran (32 mii tone) și Israel (27 mii tone). Lideri în achizițiile de porumb rusesc au fost Vietnamul (102.6 mii tone) și Iranul (90 mii tone).

Cel mai mare exportator de grâu din Rusia în luna februarie a fost Rif, iar Glencore Agro MZK (filiala rusă a Glencore) este lider în exportul de orz și porumb.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›