‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDodon le-a cerut petroliștilor să vândă mai ieftin motorina pentru agricultori

Dodon le-a cerut petroliștilor să vândă mai ieftin motorina pentru agricultori

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu liderii celor mai mari importatori de produse petroliere din țară, cerându-le acestora să vândă motorină mai ieftină pentru agricultori în această primăvară. Șeful statului susține că solicitarea sa a fost acceptată, informează cotidianul.md.

Dodon a anunțat că „a avut o întrevedere de lucru cu liderii celor mai mari trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața de combustibil din țară”.

„Am discutat subiecte legate de activitatea acestor companii, problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină.O atenție deosebită a fost acordată producătorilor noștri agricoli și lucrărilor agricole de primăvară care vor începe curând, când volumul achizițiilor de combustibil pe piața internă crește semnificativ. Am solicitat interlocutorilor să ia în considerare importanța campaniei de însămânțare și, dacă este posibil, să ofere fermierilor reduceri”, a menționat Dodon.

La solicitarea șefului statului, reprezentanții companiilor de combustibil și-au exprimat disponibilitatea de a reduce prețurile de achiziție cu 7-8% (sau aproximativ 1,20 – 1,40 lei pe litru), susține Dodon.

Potrivit datelor ANRE, principalii jucători pe piața produselor petroliere sunt Rompetrol, Lukoil și Petrom.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›