‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinistrul Agriculturii a întreprins o vizită inopinată la Colegiul de Medicină Veterinară și Economie...

Ministrul Agriculturii a întreprins o vizită inopinată la Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a întreprins o vizită inopinată la Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, raionul Edineț, pentru a discuta cu elevii și administrația Colegiului, dar și pentru a evalua oportunitățile investiționale ale instituției, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Ministerului.

„Am vizitat blocul de studii și campusul studențesc. Am fost curios să cunosc din prima sursă capacitățile instituționale și condițiile de studii ale elevilor. Am remarcat condițiile bune de studii, dotarea tehnologică a laboratoarelor. Am discutat cu studenții și corpul profesoral, care și-au exprimat așteptările de după absolvire. Suntem obligați să creăm condiții pentru viitorii angajați și antreprenori”, a spus Ion Perju.

Ministrul i-a asigurat pe viitorii absolvenți că vor fi întreprinse acțiunile pentru ca tinerii specialiști să-și dezvolte competențele profesionale.

„Vom depune eforturi comune și vom sprijini instituția pentru a dezvolta învățământului tehnic și a asigura piața de muncă din sectorul agroalimentar cu cei mai buni specialiști”.

Oficialul a vizitat și ferma de bovine și porcine ce aparține Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni.

„Instituția deține aproximativ 1700 ha de teren agricol, resursă ce trebuie valorificată la justa valoare. Am observat din păcate că managementul administrării acestor resurse nu este eficient și necesită o nouă abordare. Or, prelucrarea a 1700 ha teren agricol, ar putea aduce beneficii reale la bugetul instituției, fapt ce nu se întâmplă în prezent. Îmi asum public responsabilitatea să verific corectitudinea administrării acestor suprafețe de teren și potențialele venituri ratate. Pentru ilegalitățile și încălcările depistate, vinovații vor fi pedepsiți. Fac un apel public către toți conducătorii de instituții de învățământ profesional tehnic din subordinea MADRM ca să depună eforturile necesare pentru administrarea patrimoniilor deținute de instituții, în interesul statutului și a instituției pe care o gestionați, dar nu în interesul propriu”, a menționat Ion Perju.

Colegiul din Brătușeni este o instituție de învățământ profesional tehnic postsecundar unde în prezent își fac studiile 425 elevi, capacitatea de învățământ fiind de circa 800 de elevi.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii