(video) Maia Sandu: „Igor Dodon spune că unii miniștri trebuie demiși, noi îi spunem că tot Guvernul trebuie demis”

Fosta prim-ministră, Maia Sandu declară că Guvernul Chicu este unul al scumpirilor, după ce a majorat prețurile călătoriei în transportul interurban, fără un audit în acest domeniu și fără măsuri de demonopolizare a domeniului.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernul lui Dodon este un Guvern al micilor reforme, pentru că acesta a modificat modalitatea de indexare a pensiilor, astfel încât dubla indexare s-a transformat în mica indexare a pensiilor.

Nici până astăzi nu au înțeles nici partenerii externi, nici societatea ce vrea să facă actuala guvernare în reforma Justiției.

Acest Guvern este al izolării externe. Relațiile cu România și Ucraina sunt înghețate și de vină nu sunt ambasadorii UE, așa cum a încercat să spună Igor Dodon. De vină este Guvernul care nu este credibil și nu promovează reforme credibile. În consecință nu s-a obținut cea de-a doua tranșă de asistență macrofinanciară, deși în luna martie urma să vină deja a treia tranșă. Instituțiile europene își pierd răbdarea pentru că nu există progrese pe niciun domeniu.

Chiar și în relația cu Federația Rusă nu există niciun progres”, declară Maia Sandu.

Lidera PAS este de acord cu președintele Igor Dodon că unii miniștri din actualul Guvern trebuie demiși. Mai mult decât atât, „noi îi spunem că tot Guvernul trebuie demis, în frunte cu prim-ministrul său de buzunar”, a adăugat Sandu.

Totodată, fosta prim-ministră îl invită pe Igor Dodon la o dezbatere la postul public de televiziune, unde să discute despre activitatea Guvernului Ion Chicu.

Contactat de UNIMEDIA, consilierul lui Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a declarat că Maia Sandu nu spune tot adevărul, iar asistența macro-financiară ar avea unele angajamente, cum ar fi mărirea prețului la gaz.


Pub