Spoturi video în transportul public din capitală despre cum să ne protejăm de coronavirus

În contextul răspândirii coronavirusului în tot mai multe țări și emiterii Codului Galben la nivel național, Primăria municipiului Chișinău se alătură campaniei mondiale de informare și prevenire a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban.

Foto: Iv Ceban/Facebook

În acest context, pentru informarea cetățenilor despre măsurile de protecție individuală și de prevenire a riscului infecției cu coronavirus, de mâine în transportul municipal va fi publicat un spot informativ realizat de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a îndemnat populația să respecte regulile de igienă și recomandările OMS, care prevăd:

- Evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;

- Spălarea frecventă pe mâini, în special după contactul direct cu oamenii bolnavi sau cu mediul în care se află aceștia;

- Limitarea călătoriilor;

- Acoperirea gurii în timpul tusei și strănutului.

Totodată primarul a dispus ca suprafețele din transportul public din capitală să fie dezinfectate după fiecare rotație, iar în instituțiile de învățământ să se țină cont de recomandările internaționale la acest capitol.

„Haideți să fim prudenți și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur”, a îndemnat primarul capitalei.


Pub