Agenția de Dezvoltare Regională Nord are un nou director. Vezi cine este și ce studii deține

Maria Prisacari este noul director al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Noua directoare a fost prezentată colectivului de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Foto: http://adrnord.md/

Maria Prisacari a fost confirmată în postul de director al ADR Nord printr-un ordin semnat în data de 21 februarie 2020 de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Câștigătoarea concursului MADRM își va îndeplini atribuțiile de director al Agenției începând cu data de 25 februarie curent.

În context, ministrul Ion Perju s-a referit la experiența Mariei Prisacari în cadrul ADR Nord, exprimându-și convingerea că abilitățile sale vor contribui la consolidarea instituției și la realizarea proiectelor de dezvoltare regională aflate în proces de implementare și cele de viitor. Ministrul i-a dorit noului director al ADR Nord succese în noua funcție, exprimându-și încrederea că Maria Prisacari dispune de experiența şi calitățile necesare pentru îndeplinirea responsabilităților ce îi revin.

Maria Prisacari a fost desemnată învingătoare a concursului public la postul vacant de director al ADR Nord, organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Mediului. Ea și-a început activitatea în cadrul Agenției în anul 2013, în Secția planificare strategică și programare. Începând cu anul 2016, a îndeplinit funcția de șefă a Secției cooperare și atragere investiții, care ulterior a devenit Secția politici regionale și cooperare externă. Noua directoare a ADR Nord a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Este magistru în limbi străine. Deține un masterat în politici europene și administrație publică. În prezent este doctorandă la Academia de Administrare Publică, specialitatea Organizarea și dirijarea în instituțiile administrației publice; servicii publice.


Pub