Două persoane depistate cu febră la aeroportul din Chișinău. Ce spune Ministerul Sănătății

Doi cetățeni moldoveni care s-au întors în țară din Federatia Rusa, au fost depistați cu febră de termoscanerul instalat la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au fost transportați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Tom Ciorbă” din capitală, unde au fost supuși investigațiilor.

Foto: border.gov.md

Cei doi bărbați, originari din Chișinău și Tiraspol, au ajuns luni seara la Aeroportul Chișinău cu o aeronavă de pe cursa Moscova - Chișinău. La punctul de control, ambii au fost depistați cu febră și au fost transportați pentru a fi examinați la ScBI „Toma Ciorbă”, unde au fost diagnosticați cu infecție respiratorie acută.

Niciunul dintre pacienți nu a prezentat simptome caracteristice unei infecții cu noul tip de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat.

Medicii le-au prescris celor doi pacienți tratament la domiciliu.

Pasagerii sunt verificați la punctele de control ale Aeroportului Internațional Chișinău cu ajutorul termoscanerelor. Acestea au fost instalate luni, 24 februarie 2020, cu scopul de a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Ieri a fost declanșat cod galben de alertă la nivel național cu privire la epidemia cu noul tip de coronavirus.


Pub