Presa niponă: Electronica folosită în maşinile VW și Toyota rămâne în urmă cu şase ani faţă de cea a Tesla

Mașinile Tesla sunt cu cel puțin șase ani înaintea altor mărci în ceea ce priveşte componentele electronice. Aceasta a fost concluzia ediției japoneze a Nikkei Business Publications, care, cu ajutorul inginerilor auto, a dezasamblat și studiat în detalii o Tesla Model 3.

Asta în condiţiile în care în 2019 giganţii au realizat pe piaţă câte cel puţin 10 milioane de vehicule, în timp ce Tesla doar aproximativ 367.500.

Foto: autoblog.md

Superioritatea tehnologică față de concurenți a vehiculelor Tesla se datorează în primul rând unei noi unităţi centrale integrate de control (integrated central control unit) numită Autopilot Hardware 3.0. Aceasta este instalată pe toate maşinile companiei lui Elon Musk din aprilie 2019, inclusiv pe Model 3, S şi X.

Acest modul înalt tehnologizat este format din două cipuri AI cu o suprafață de 260 de milimetri pătrați (AI – inteligență artificială). Sunt bazate pe procesoare ARM Cortex-A72 și sunt interconectate printr-un sistem de răcire cu lichide. Un cip răspunde de funcția de conducere autonomă, iar al doilea este implicat în prelucrarea datelor din sistemul multimedia. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub