Iran: Trei noi decese din cauza Covid-19, 15 morți în total și 61 de cazuri de infectare confirmate

Trei noi decese provocate de epidemia de pneumonie virală au fost anunţate marţi în Iran, urcând bilanţul victimelor acestei maladii pe pământul iranian la 15, a informat agenţia oficială Irna, citată de AFP.

Foto: UNIMEDIA

De la anunţarea, pe 19 februarie a primelor două decese cauzate de coronavirus la Qom (centru), un oraş sfânt şiit care atrage pelerini şi teologi din lumea întreagă, Iranul este în fruntea ţărilor afectate de Covid-19 în afara Chinei, care a făcut până în prezent în această ţară asiatică circa 2.600 de morţi.

Două dintre persoanele al căror deces au fost anunţat marţi sunt femei în vârstă din provincia centrală Markazi, al treilea fiind un pacient din provincia nordică Alborz, a precizat Irna.

„Una avea 87 de ani şi suferea de boli cardiovasculare, pulmonare, hepatice şi renale. Ea a murit la două zile după ce a fost spitalizată”, a declarat agenţiei Irna, Abbas Nikravesh, directorul Universităţii Medicale din Saveh, transmite Agerpres.

Cea de-a doua avea 82 de ani şi suferea de „boli hematologice şi cardiovasculare grave”. Ea a decedat la o zi după ce a fost internată, a adăugat el, subliniind că femeia mergea în mod regulat la Qom, unde locuiesc copiii ei.

„Trei cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în oraşul Saveh, din provincia Markazi, două fiind soldate cu decese”, a completat Nikravesh.

„În prezent avem o femeie afgană în vârstă de 78 de ani infectată, plasată sub îngrijiri speciale”, a adăugat el cu referire la cel de-al treilea caz de contaminare.

Agenţia Irna nu a identificat persoana decedată în provincia Alborz. „Acest pacient a fost plasat sub îngrijire specială zilele trecute”, a declarat Hassan Inanlou, director adjunct al Universităţii Medicale din Alborz, citat de agenţie.

Alte două cazuri confirmate sunt spitalizate în Alborz, a precizat Irna.

Până în prezent, Iranul a confirmat 61 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în toată ţara.


Pub