21:52:00 23.04.2024
Stiri

Ce spune Maia Sandu despre o COLABORARE cu „Pro-Moldova” lui Andrian Candu

Partide/Comunicate 25.02.2020 10:32 Vizualizări5358 Autor: Ziarul National
Ce spune Maia Sandu despre o COLABORARE cu „Pro-Moldova” lui Andrian Candu


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, rămâne circumspectă în privința grupului parlamentar „Pro-Moldova”, în frunte cu Andrian Candu. Deși cei șase deputați au părăsit PD pentru că formațiunea s-ar fi apropiat prea mult de PSRM, Maia Sandu crede că aceștia trebuie mai întâi să demonstreze prin vot că ar fi pe aceeași lungime de undă cu PAS.

„Toți cei care vor să demonstreze că s-au schimbat și vor să lucreze în interesul cetățeanului trebuie să arate asta prin votul pe care-l dau în Parlament, pentru legi și decizii îninteresul cetățeanului. Aici va fi claritate cine și ce vrea să facă, cine și ce vrea să voteze . PAS a venit de nenumărate ori cu inițiative legislative, care să consolideze procesele democratice, care să stopeze corupția, să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor și noi sperăm că tot mai mulți deputați vor susține aceste inițiative și așa să îndeplinim obiectivele pe care le-am propus. Acestea sunt lucruri care se văd prin vot, cine și cum votează și atunci vom avea o claritate ce se întâmplă în actualul Parlament. Colegii mei în comisii, ședințe plenare, discută cu toți și cer votul tuturor. Până acum au votat doar PAS și Platforma „DA”, dacă de acum încolo o să voteze și alți oameni, atunci vom avea o majoritate ca acele legi să fie implementate”, a menționat astăzi Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul premier a mai adăugat că se vor vedea foarte curând intențiile reprezentanților „Pro-Moldova”, inclusiv cum vor acționa în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamnă. „Deci, să avem răbdare. Să vedem mai întâi cum vor vota diferite proiecte de lege în Parlament”, a adăugat Maia Sandu.

De menționat că șase deputați au părăsit fracțiunea PD și au format grupul parlamentar „Pro-Moldova”. Din acest grup fac parte Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc și Corneliu Padnevici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md