11:09:36 18.04.2024
Stiri

DOC // Zinaida Greceanîi, VÂNATĂ de ministrul Nagacevschi. Președintele Parlamentului s-ar face vinovată de PIERDEREA unui dosar la CtEDO

Politică 25.02.2020 18:30 Vizualizări5352 Autor: Ziarul National
DOC // Zinaida Greceanîi, VÂNATĂ de ministrul Nagacevschi. Președintele Parlamentului s-ar face vinovată de PIERDEREA unui dosar la CtEDO


Actualul președinte al Parlamentului și liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, s-ar face vinovată în unul dintre dosarele prin care R. Moldova a fost condamnată la CtEDO.

Mai exact, este vorba despre dosarul „OFERTA PLUS SRL vs. Moldova” din anul 2006, în care figurează mai multe persoane, printre care actualul spicher, fostul șef CNA Bogdan Zumbreanu, fostul ministru al Justiției Vitalie Pîrlog și actualul adjunct al procurorului general, Mircea Roșioru. Lista tuturor hotărârilor de condamnare au fost publicate de către Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Potrivit materialelor cauzei, Ministerul Finanțelor, condus pe atunci de Greceanîi, a refuzat să execute, timp de 38 de luni, o hotărâre judecătorească prin care instituția a fost obligată să achite 20 de milioane de lei. Ulterior, acea hotărâre a fost casată prin revizuire «printr-o decizie abuzivă după ce Guvernul a aflat că cererea cu privire la neexecutarea hotărârii a fost depusă la CtEDO».

Citeşte şi: DOC // PARADOX: Bogdan Zumbreanu, demis din fruntea CNA inclusiv din cauza dosarului „Oferta-Plus”, pierdut la CtEDO de către R. Moldova. Spicherul Greceanîi, printre principalii vinovați de această condamnare

Mai mult ca atât, Zinaida Greceanîi a solicitat procurorilor examinarea cauzei penale împotriva directorului OFERTA PLUS SRL „pentru a-l descuraja să-și mențină cererea la CtEDO”.

La fel, aflându-se în custodia Izolatorului de Detenție Provizorie și CCCEC (actualul CNA), antreprenorul a fost lipsit de dreptul de a avea întrevederi cu avocatul fără a fi despărțiți de peretele din sticlă.



Sursa: deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md