Directorul „Avia Invest” spune că s-a investit în aeroport mai mult decât era planificat

Transmiterea Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC) în concesiune companiei „Avia Invest” a fost o decizie corectă şi necesară. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Directorul AIC, Petru Jardan.

Potrivit spuselor sale, transmiterea unei întreprinderi de stat în administrare privată pe calea concesionării este o practică internaţională, iar concesionarea AIC nu a fost o excepţie în acest sens.

Petru Jardan a invocat şi unele cifre care arată că decizia respectivă a fost corectă. „În 24 ani de independenţă ai ţării în dezvoltarea Aeroportului s-au investit 12 mil. dolari SUA, pe cînd „Avia Invest”, în mai puţin de doi ani, deja a investit de patru ori mai mult”, a declarat el.

Potrivit spuselor sale, în 2012 suma impozitelor achitate în buget de întreprinderea de stat „Aeroportul Internaţional Chişinău” a constituit 38 milioane de lei, pe cînd, pentru comparaţie, în 2014, compania „Avia Invest” a achitat impozite totale în sumă de 70 milioane lei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.