(grafic) Date statistice cu privire la noul coronavirus identificat în întreaga lume. Copiii până la vârsta de nouă ani nu sunt infectați

business-insider-920×500

Potrivit Worldometers, un site web unde sunt adunate statisticile legate de coronavirus din toată lumea, de la izbucnirea virusului din decembrie 2019 în orașul chinez Wuhan, din provincia Hubei, până pe 25 februarie 2020, au fost înregistrate 80 351 de cazuri de infectare cu noul coronavirus numit Covit-19. Conform aceleiași surse, din cele 80 351 de persoane infectate, 27 890 au fost tratate, iar 2 707 persoane au decedat.

Date statistice pentru fiecare țară unde a fost depistat Covid-19

Coronavirus a infectat 39 de țări și teritorii din întreaga lume, dintre care și un transport internațional – nava de croazieră Diamond Princess –, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire și deces, peste 90 %, fiind înregistrate în China, țara de unde a pornit epidemia.

Date statistice oferite de worldometers.info arată că au fost înregistrate: 80 351 de cazuri de îmbolnăvire, 2 707 cazuri de decese și 27 897 de cazuri de însănătoșire.

Potrivit datelor statistice, dintre cele 80 351 de cazuri de îmbolnăvire, rata totală de decese este de 2,75 %.

Potrivit Worldometers, perioada de incubare a noului coronavirus este de la două până la 14 zile, timp în care virusul este contagios, dar nu prezintă niciun simptom.

Din Uniunea Europeană, Italia este țara în care până acum sunt înregistrate cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Șapte persoane au murit, iar în total au fost înregistrate peste 280 de cazuri cu noul coronavirus.

Potrivit aceleiași surse, virusul nu a ucis niciun copil cu vârsta sub nouă ani.

Rata mortalităţii este mult mai mare la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer.

Ministerul sănătății din Republica Moldova a anunțat luni, 24 februarie, cod galben la nivel național cu privire la infecția cu noul tip de virus, coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente