(foto) „Word Press Photo 2020” a nominalizat șase cele mai bune fotografii ale anului

international
Foto: worldpressphoto.org

Protestele stradale, războiul şi drama refugiaţilor se numără printre subiectele abordate de nominalizaţii pentru premiul competiției „World Press Photo of the Year 2020”.

Şase din aproximativ 74 000 de fotografii înscrise au fost nominalizate la acest premiu. Printre acestea se numără fotografii din timpul protestelor antiguvernamentale din Algeria şi Sudan. Alte subiecte includ războiul din Siria, un accident aviatic în Etiopia, migraţia şi comerţul cu arme, scrie AGERPRES.

Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi la Amsterdam în data de 16 aprilie.

Competiţia World Press Photo of the Year scoate în evidenţă activitatea fotografilor datorită cărora evenimente de mare importanţă din punct de vedere jurnalistic au devenit accesibile sub formă vizuală în ultimul an. Peste 3 200 de fotografi din 125 de ţări s-au înscris în competiţia din acest an.

worldpressphoto.org
worldpressphoto.org
worldpressphoto.org
worldpressphoto.org
worldpressphoto.org
worldpressphoto.org

Fotografii nominalizaţi sunt algerianul Farouk Batiche, care a imortalizat pentru DPA protestele studenţeşti din ţara sa, Mulugeta Ayene din Etiopia, Yasuyoshi Chiba din Japonia, Tomasz Kaczor din Polonia, Ivor Prickett din Irlanda şi Nikita Terioșîn din Rusia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente