/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Doi moldoveni, transportați de la Aeroportul Chișinău la „Toma Ciorbă”, după ce au trecut prin termoscanere

missing
25 februarie 2020, ora 12:28

Doi cetățeni moldoveni, care se întorceau de la Moscova, au fost transportați ieri la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, după ce au trecut prin termoscanerele de la Aeroportul Chișinău. Cei de la Ministerul Sănătății dau asigurări că aceștia nu prezintă niciun simptom de coronavirus. 

În jurul orei 22:10 personalul medical al aeroportului a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) și bărbații au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu febră de 37,8 grade. Aceștia au fost examinați de către medici, fiind diagnosticați cu infecție respiratorie acută.

Cetățenii moldoveni au refuzat spitalizarea. Acestora li s-a prescris tratament la domiciliu, iar în prezent sunt la evidența medicului de familie, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănății, Cristina Stratulat.

Potrivit șefei serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, indivizii s-au dovedit a fi pasageri ai rutei Moscova-Chișinău. După ce au trecut prin termoscaner, ei au fost înlăturați din fluxul de călători, iar mai apoi au completat fișa epidemiologică individuală.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram