/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția lui Nagacevschi, după ce deputații Șor i-au cerut demisia. „Ei justifică statului de victimă politică a lui Șor”

25 februarie 2020, ora 12:41

După ce deputații partidului Șor au cerut azi demisia ministrului Justiției Fadei Nagacevschi, ultimul a venit cu o replică. Solicitat de tv8.md, acesta a declarat că parlamentarii intenționat au ieșit într-un briefing de presă pentru a „justifica statul de victimă politică” a deputatului Ilan Șor. 

„Faptul că astăzi fracțiunea a ieșit în apărarea domnul Șor cu acest demers împotriva mea doar îmi confirma că Șor a plus în aplicare toate instrumentele posibile pentru a-și justifica statului de victimă politică. Sigur că nu îmi vor da demisia”, a spus Nagacevschi.

Ministrul Justiției a mai menționat și care ar fi motivul deputaților de a-l demite.

„Apărarea înțelege foarte bine că în cazul în care domnul Șor va fi condamnat de Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție, chiar dacă se află în Israel, autoritățile din Moldova vor putea solicita punerea în executare a pedepsei dumnealui în statul în care se află. Aceștia mai înțeleg că după o eventuală decizie se pune în aplicare și partea civilă, unde este posibil de pus în executare încasarea forțată a sumelor cu care domnul Șor a delapidat anumite bugete. 

„În ceea ce privește indicații de la președinte, de la prim-ministru… Eu sunt cel care gestionez politicile pe domeniul justiției și nu le coordonez cu nimeni”, a mai adăugat Nagacevschi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram