Năstase: A promis un smart-city, dar și-a reparat doar propriul birou. Ceban: Nu are idee ce se întămplă în oraș, nici la ședințele CMC nu vine

Fracțiunea Platforma DA din Consiliul municipal Chișinău se declară dezamăgită de realizările primarului capitalei în cele 100 de zile de activitate. Potrivit aleșilor locali, Ion Ceban a promis „un oraș smart, dar nu a făcut decât să își repare biroul din bani proveniți din surse inexacte”.

Foto: UNIMEDIA

“Au trecut o sută de zile de la instaurarea în funcție a noului primar Ion Ceban, cel care a promis că va transforma Chișinăul într-un smart-city, iar problemele de infrastructură ale capitalei vor ține de domeniul trecutului. Din păcate, în afară de reparația propriului birou din bani dubioși, proveniți de pe la amici, Ion Ceban nu a rezolvat nicio problemă stringentă a chișinăuienilor. Mai mult, în lipsa unor investiții din străinătate, noul edil nu a reușit să facă măcar o inventariere a patrimoniului municipal, a resurselor interne deloc de neglijat”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platforma DA.

Totodată, consilierii au enumerat un șir de nereguli, printre care neasigurarea evidenței și raportării veridice a bunurilor imobile, neincluderea în registrul patromoniului municipal al bunurilor aflate la balanța unor entități, neasigurarea înregistrării integrale obligatorii a drepturilor asupra bunurilor imobile, neasigurarea evidenței funciare și prezentarea situațiilor patrimoniale veridice, cedarea patrimoniului municipal de la balanța Direcției învățământ prin privatizări ilicite a școlilor și a grădinițelor și au solicitat organelor de drept să le investigheze.

“Solicităm implicarea instituțiilor administrației publice centrale și a celor de drept, vorbesc despre Procuratură, CNA, Curtea de Conturi în vederea evaluării situației actuale în domeniul menționat cu tragerea la răspundere a celor vinovați”, a declarat Năstase.

La rândul său, primarul capitalei s-a arătat mirat de afirmațiile făcute de liderul Platfromei DA, „care nici nu se prezintă la ședințele Consiliului municipal”.

„Nu comentez declarațiile politice ale lui Andrei Năstase. Politice deoarece, acesta fiind președintele fracțiunii PPDA în CMC, nici măcar nu vine la ședințele Consiliului și nu are idee ce se întâmplă în Primăria Chișinău. Astfel, din cele 8 ședințe ale CMC organizate până în prezent, domnul Năstase a participat doar la 3 . Nu mai vorbesc că nu am văzut nicio inițiativă din partea lui, sau propunere de dezvoltare a orașului. Respectiv dânsului nu îi rămâne să facă ceea ce a făcut anterior, și anume, să continuie campania electorală. Toate proiectele noastre, dar și inițiativele sunt publice. Și fiecare poate vedea cine și cum lucrează”, a comentat Ion Ceban.


Pub