(foto) Un cerb tânăr a fost ucis de braconieri și abandonat pe marginea drumului. Poliția caută făptașii

Un cerb pătat a fost descoperit mort, într-o căruță abandonată cu tot cu calul înhămat, pe marginea traseului Chișinău-Hîncești. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă a IP Strășeni, Silvia Vetcu.

Foto: Aura Revenco/Facebook

Cazul a avut în seara zilei de sâmbătă spre duminică, pe teritoriul Rezervației Naturale „Codru”, în apropiere de satul Horodca, Ialoveni.

Potrivit primelor informații, poliția a fost sesizată puțin după miezul nopții, la data de 23 februarie 2020, de către pădurarul rezervației „Codru”, în vârstă de 37 ani, care a comunicat că pe traseul Chișinău-Hîncești a depistat într-o căruță un cerb împușcat.

Solicitat de UNIMEDIA, inginerul pentru pază și protecție din cadrul Rezervației Naturale „Codru”, Ion Nicolăiescu, a declarat că animalul face parte din specia Cerb pătat (Cervus nippon) și are vârsta de aproximativ 5-6 ani. Chiar dacă specia nu este inclusă în Cartea Roșie, este protejată prin lege, fiind interzis vânatul acestora pe întreg teritoriul țării. În rezervația naturală „Codru” trăiesc aproximativ 200 de exemplare de cerb cu pete.

Cazul a fost înregistrat conform legislației. Făptașii urmează a fi identificați, cu sancționarea acestora conform legislației.


Pub