(foto) Panică și haos în Milano: Cozi infernale la magazine, acces restricționat, rafturi golite în farmacii și străzi pustii. Ce spune o moldoveancă, stabilită acolo

Șase oameni au murit din cauza coronavirusului, în Italia. Epidemia de Covid-19 s-a extins în cinci regiuni din nordul țării. Numărul persoanelor infectate a ajuns astăzi la 230, iar Italia a devenit, astfel, cel mai mare focar din Europa. Autoritățile italiene încearcă să limiteze răspândirea bolii prin implicare directă. 11 orașe sunt în carantină, iar autoritățile locale din zone în care nu au fost înregistrate cazuri iau măsuri de prevenție. Frica i-a cuprins pe locuitori, care s-au grăbit să golească rafturile magazinelor și ale farmaciilor.

Foto: Cristina Moldovanu

„Atât timp cât stai închis în casă nu se simte panica, dar pe stradă situația e alta. Accesul în magazine e limitat la 2-3 persoane. Cozile sunt infernale. Crește riscul escrocheriilor”, a povestit Cristina Moldovanu, moldoveancă stabilită în Milano, pentru UNIMEDIA.

Cristina spune că panica a cuprins orașul, iar magazinele și farmaciile se golesc în timp record.

Magazin / Sursa:Cristina Moldovanu
Magazin / Sursa:Cristina Moldovanu

„E alertă și panică aici. Magazinele și farmaciile sunt goale. Școlile, grădinițele, saloanele de frumusețe și alte instituții, toate sunt închise prin ordinul autorităților”, a subliniat moldoveanca.

Crește riscul escrocheriilor, întrucât unii umblă pe la domiciliile oamenilor și se prezintă drept angajați medicali veniți să facă teste pentru depistarea coronavirusului.

Magazin / Sursa:Cristina Moldovanu
Magazin / Sursa:Cristina Moldovanu

Cristina spune că autoritățile au întreprins un șir de măsuri pentru a izola bolnavii de coronavirus, iar cetățenii sunt instruiți ce au de făcut în caz că prezintă unele simptome.

„Suntem instruiți ce să facem în caz de suspecție de infectare. Nu mergem la spital, dar apelăm un număr de urgență și vin acasă să facă verificarile. Cei depistați pozitiv sunt duși la spitalul militar, pentru a putea fi izolați de alți bolnavi”, a conchis Cristina.


Pub