Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu omologul său, Ararat Mirzoian, în cadrul unei vizite oficiale în Armenia

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi se află într-o vizită oficială în Republica Armenia, la invitația Președintelui Adunării Naționale a acestei țări, Ararat Mirzoian.

Foto: Zinaida Greceanîi/Facebook

În cadrul vizitei oficiale la Erevan, cei doi oficiali au avut o întrevedere bilaterală, după care a urmat întâlnirea delegațiilor în format extins, la care au participat membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova, speakerul și vicespeakerii Adunării Naționale din Armenia, precum și conducători ai fracțiunilor parlamentare din Parlamentul armean.

Cei doi Președinți de Parlament au plantat un arbore în Parcul Adunării Naționale, conform tradiției locale.

Mai târziu, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor, Karekin al II-lea, la Reședința Catolicosului, delegația Parlamentului a vizitat muzeul Patriarhiei în care se păstrează mai multe obiecte de cult. Delegația Parlamentului a mai vizitat Centrul țesutului de covoare „Megerian Carpet” din Erevan și s-a familiarizat cu tradițiile străvechi ale poporului armean în arta țesutului, dar și cu tehnologiile moderne de producere a covoarelor.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova fac parte Gaik Vartanean, președintele Grupului de prietenie cu Republica Armenia, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană; Elena Bacalu, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, și Vladimir Mizdrenco, membru al acestei comisii; Chiril Moțpan, membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică; Adrian Albu, Secretarul General al Parlamentului.


Pub