Programul Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2020” - 53 de spectacole muzicale în perioada 1-10 martie

În perioada 1-10 martie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în comun cu instituțiile concertistice din subordine, organizează Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2020”.

Foto: captură video

Întreg programul spectacolelor a fost prezentat astăzi, 24 februarie, în cadrul conferinței de presă dedicată acestui eveniment cultural. Ministrul Corneliu Popovici a menționat că ediția din acest an va cuprinde mai multe spectacole aniversare a celor mai reprezentative colective artistice din țară și anume: 90 de ani de la fondarea Orchestrei simfonice și Capelei Corale „Doina” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, 75 de ani de la fondarea Ansamblului de Cântece și Dansuri Populare „Fluieraș” și a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, 50 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii” și 50 de ani de activitate artistică a Maestrului Gheorghe Mustea. În context, oficialul a invitat publicul spectator la spectacolele organizate în cadrul cele de a 54-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Ediția din acest an va cuprinde 53 de spectacole muzicale organizate de către: Î.S. Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă, Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.Dintre acestea, 28 concerte vor fi organizate în diferite raioane ale țării: Anenii-Noi, Bălți, Edineț, Soroca, Criuleni, Cahul, Comrat, Ungheni, Ialoveni, Hîncești, Briceni, Orhei, inclusiv 2 în oraşul Tiraspol.

La „Mărțișor 2020” vor evolua artiști și colective artistice renumite din afara țării, precum: „Trio Montagnana” (Belgia), David Filipe (vioară) (Portugalia), Ansamblul de dansuri irlandeze Celtic Legends (Irlanda), Martin Palmeri (Argentina), Marek Stefanski (Polonia), Sedov Jazz Trio, Stas Mihailov (Federația Rusă), Montenegrin Guitar Duo (Muntenegru), Fuego, Inna, Victor Socaciu, Dirijorul Gheorghe Costin (România) etc.

Tradițional, Festivalul aduce în fața publicului și cele mai renumite colective artistice din țară: Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestrele de muzică populară „Lăutarii”, „Folclor”, „Fluieraș”, „Mugurel”, ansamblul de acordeoniști „Concertino”, „Alex Calancea Band” etc.

Inaugurarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor – 2020” va avea loc duminică, 1 martie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, în cadrul unui spectacol-coregrafic excepțional, în regia Lidiei Panfil.


Pub