Vântul face ravagii în capitală: Copaci doborâți, panouri și acoperișuri căzute, mașini avariate. Ce recomandă autoritățile

În contextul emiterii de cod portocaliu de vânt, în capitală sunt raportate mai multe incidente: copaci doborâți, panouri căzute, acoperișuri luate de vânt.

Foto: facebook.com/Ion.Ceban.public

În prezent autoritățile municipale intervin pentru a înlătura consecințele furtunii și a preveni situațiile de risc. Situațiile problematice înregistrate se referă la căderi de arbori peste unități de transport și linii electrice, panouri publicitare doborâte, precum și acoperișuri de clădiri luate de vânt.

Astfel, 280 de muncitori de la Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” și 28 unități de tehnică sunt antrenate pe 27 adrese, unde au fost semnalate căderi de arbori. În același timp, angajații Regiei locativ-comunale și amenajare intervin în sectoarele capitalei, unde au fost înregistrate 8 cazuri de deteriorare a acoperișurilor blocurilor de locuințe.

Drumarii de la Î.M. „Exdrupo” au fost mobilizați în toate sectoarele, pentru a lichida situațiile problematice de pe străzi, iar angajații Regiei „Lumteh” intervin pe 8 adrese unde au fost înregistrate rupturi ale firelor de iluminat.

Cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice, ca urmare a menținerii alertei de vânt puternic, la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Primarul capitalei a solicitat agenților economici să înlăture toate panourile care prezintă pericol și se află în preajma clădirilor care le dețin. Totodată, edilul a rugat locuitorii să fie prudenți când merg pe străzi, iar șoferii să nu parcheze mașinile sub copaci.

De asemenea, profesorii și părinții au fost rugați să fie atenți și să nu lase copoii singuri în curți și pe stradă.

Vântul face ravagii în capitală / Sursa:facebook.com/Ion.Ceban.public
Vântul face ravagii în capitală / Sursa:facebook.com/Ion.Ceban.public
Vântul face ravagii în capitală / Sursa:facebook.com/Ion.Ceban.public


Pub