Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale în contextul alertei de cod portocaliu de vânt puternic

   2274

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate sunt mobilizate în teritoriu pentru a lichida consecințele vântului puternic produs pe parcursul zilei de luni, 24.02.2020. Situațiile problematice înregistrate se referă la căderi de arbori peste unități de transport și linii electrice, panouri publicitare doborâte precum și acoperișuri de clădiri luate de vânt. 

Astfel, 280 de muncitori de la Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi" și 28 unități de tehnică sunt antrenate pe 27 adrese, unde au fost semnalate căderi de arbori. În același timp, angajații Regiei locativ-comunale și amenajare intervin în sectoarele capitalei, unde au fost înregistrate 8 cazuri de deteriorare a acoperișurilor blocurilor de locuințe.

Drumarii de la Î.M. „Exdrupo" au fost mobilizați în toate sectoarele, pentru a lichida situațiile problematice de pe străzi, iar angajații Regiei „Lumteh" intervin pe 8 adrese unde au fost înregistrate rupturi ale firelor de iluminat.

Menționăm că serviciile municipale sunt pregătite pentru a interveni în situații de urgență.

Cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice, ca urmare a menținerii alertei de vânt puternic, la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

În context, municipalitatea vine cu un apel către locuitorii capitalei să fie prudenți când se deplasează pe străzile capitalei și să nu-și parcheze automobilele sub copaci. Cei care nu au o urgență, să rămână în casă. Profesorii și părinții să fie vigilenți și să nu lase fără supraveghere copiii în curțile instituțiilor de învățământ și pe străzi.