13:42:42 18.04.2024
Stiri

ACCIDENT mușamalizat la Hâncești? Doi colonei de la SPPS ar fi DISTRUS o mașină a instituției, cumpărată acum două luni cu 35 de mii de euro, în cadrul unei vizite electorale a Zinaidei Greceanîi

Social 24.02.2020 10:29 Vizualizări4170 Autor: Ziarul National
ACCIDENT mușamalizat la Hâncești? Doi colonei de la SPPS ar fi DISTRUS o mașină a instituției, cumpărată acum două luni cu 35 de mii de euro, în cadrul unei vizite electorale a Zinaidei Greceanîi Deschide


Doi colonei din cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) s-ar fi îmbătat și ar fi făcut zob o mașină de teren de model „Toyota RAV 4” nouă, cumpărată în decembrie 2019 de către instituție cu 35 de mii de euro.

Portalul deschide.md scrie făcând referire la surse, că aceștia au mers la Hâncești pe 15 februarie curent, acolo unde subalternii lor însoțeau președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, la evenimentul de lansare în campania electorală a candidatului PSRM.

Accidentul ar fi avut loc pe traseul Chișinău-Hâncești, dar a fost mușamalizat.

Protagoniștii cheflii ar fi Anatolie Secu, șeful Direcției Generale Asigurare Cooperativă a SPPS, și adjunctul său, Nicanor Cotorobai. Potrivit surselor noastre, deși nu aveau nici în clin, nici în mânecă cu cortegiul spicherului Parlamentului, Zinaida Grecianîi, care, alături de alți deputați socialiști, Vlad Batrîncea și Vasile Bolea, au participat la lansarea în campania electorală a socialistului Ștefan Gațcan, aceștia au luat mașina de la SPPS și au mers în teritoriu, însoțindu-i pe înalții demnitari.

„Secu a ieșit la pensie din funcția de șef al IP Hîncești, iar sâmbătă, după ce cortegiul a plecat spre Chișinău, cei doi colonei au participat la o beție împreună cu foștii colegi ai lui Secu, actuala conducere a IP Hîncești, dar și reprezentantul SIS. Acesta, de fapt, a și fost scopul vizitei celor doi la Hâncești, doar că pentru asta au folosit mașina de serviciu. Ulterior, Secu, fiind mort de beat, a urcat la volanul automobilului de marca Toyota RAV 4. În același automobil se afla și Cotorobai. Primul a pierdut controlul volanului și s-a izbit cu autoturismul în parapet, după care au părăsit locul accidentului”, susțin sursele portalului amintit.

Mașina de teren de model „Toyota RAV 4”, achiziționată de SPPS în luna decembrie a anului trecut la un preț de cel puțin 35 mii de euro, a fost înregistrată cu plăcuțe de înmatriculare MDL 267, iar în momentul accidentului avea plăcuțe de înmatriculare „operative” - EFQ 267.

În urma accidentului, mașina a fost distrusă practic în întregime. Automobilul avariat a fost depistat mai târziu de către un echipaj de patrulare al INP. Însă, după ce s-a aflat a cui este mașina, dar și cine se afla la volan, factorii de decizie din cadrul SPPS, dar și cei de la INP ar fi mușamalizat cazul.

Mai mult decât atât, conducerea SPPS nici măcar nu a dispus o anchetă de serviciu în acest caz și nici nu a sesizat organele abilitate în legătură cu acțiunile celor doi colonei, care, pe lângă faptul că au îndrăznit să conducă un automobil în stare de ebrietate și au părăsit locul accidentului pe care l-au provocat, au mai și distrus bunul statului - mașina SPPS, pe care o foloseau în afara orelor de serviciu.

Solicitat telefonic, Anatolie Secu s-a arătat deranjat de întrebare. „Nu dau explicații. Nu vă pot spune nimic. Mulțumesc”, după care a închis.

De cealaltă parte, adjunctul său, Nicanor Cotorobai, deranjat și el de întrebări, a negat implicarea sa în acest caz.

„Dvs. aveți date greșite. Nu știu cine v-a informat greșit. Eu n-am fost implicat în niciun accident”, ne-a spus Cotorobai, care, la fel ca și Secu, a închis nervos apelul și a refuzat să mai răspundă la telefon.

Mai multe detalii despre acest caz nu am putut afla nici de la șeful-adjunct al SPPS, Petru Corduneanu. După mai multe apeluri insistente, acesta ne-a răspuns la telefon, însă, în momentul în care a fost rugat să comenteze cazul de la Hâncești, a replicat că s-ar afla într-o ședință.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md