15:46:17 25.04.2024
Stiri

Primarul de Oradea, oaspete de onoare la primul Congres al Ligii PAS a Aleșilor Locali

Partide/Comunicate 24.02.2020 11:50 Vizualizări1139 Autor: Ziarul National
Primarul de Oradea, oaspete de onoare la primul Congres al Ligii PAS a Aleșilor Locali


Peste 700 de aleși locali au participat, pe 23 februarie curent, la primul Congres al Ligii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a Aleșilor Locali. Membrii Ligii vor fi reprezentați de 36 de membri ai Consiliului Politic Național al Ligii, care au fost votați la evenimentul de ieri, organizat la Chișinău.

La primul Congres al Ligii PAS a Aleșilor Locali a participat și Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, una dintre cele mai dezvoltate localități din România.

„Dragi aleși locali, știm cu toții că nu este ușor. Știm că activați în condiții vitrege. Știm despre lipsa unei politici coerente în raport cu Administrația Publică Locală a actualei guvernări. Știm despre presiunile care iarăși se fac pe primarii care sunt de altă culoare politică decât cea a guvernării, știm despre fondurile care v-au fost luate la sfârșit de an și nu au mai fost întoarse, știm despre faptul că actualul guvern vrea să decidă în locul dumneavoastră ce drum trebuie reparat și ce stradă trebuie iluminată. Și toate astea sunt iarăși îndreptate doar spre a promova o singură persoană la putere, adică de a promova o nouă dictatură. Echipa noastră vine cu o alta abordare, corectă, democratică și aproape de cetățeni. Noi pornim de la necesitățile oamenilor și de la încrederea acestora în APL”, s-a adresat celor prezenți președinta PAS, Maia Sandu, citată de un comunicat de presă al partidului.

Maia Sandu a subliniat eforturie depuse de PAS, care a reușit să convingă partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să aloce resurse direct actorilor locali, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare a comunităților: „Deja în acest an sperăm să putem accesa resurse din programul Uniunii Europene – Satul European. Contăm foarte mult pe programe de sprijin din partea României și altor țări europene, după modelul Satului European, sau direct prin înfrățiri între localități. Mizăm mult pe marea familie europeană a Partidului Popular European, membrii ai căreia suntem și pe programele care vor fi lansate cât de curând, incepând cu anul 2021. (…) Vom face ordine în modul cum se alocă banii din fondurile naționale prin stabilirea unor criterii foarte clare care să nu poată fi manipulate politic. Vom asigura ca proiectele la nivel local să fie realizate de către APL, fără imixtiunea Guvernului”.

Ilie Bolojan, primarul de Oradea, a anunțat audiența că, săptămâna trecută, consiliul municipal Oradea a dat un acord de principiu pentru înfrățirea orașului cu o comună din suburbia Chișinăului – Băcioi.

„Liga aleșilor locali este un cadru bun pentru schimb de experiență: undeva cineva face ceva mai mult și mai bine, și atunci nu trebuie să inventăm roata, ci să preluăm lucrurile frumoase, pentru a schimba fața localităților noastre”, a spus oaspetele din România.

Liga a fost creată reieșind din importanța rolului autorităților publice locale în oferirea serviciilor publice de calitate pentru toți cetățeni și se va axa pe promovarea pe plan national a 7 principii de funcționare a APL-urilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md