Recomandări #diez. Evenimente colorate la care să mergi în ziua de 25 februarie

evenimente

A început ultima săptămână din această iarnă, iar pentru ca aceasta să fie una cât mai memorabilă este recomandabil să ne planificăm timpul bine și să adunăm experiențe frumoase. Mai jos găsiți câteva recomandări de evenimente pentru ziua de 25 februarie.

# Atelierul „Mărțișorul – simbol al primăverii”

La ora 14.30, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc atelierul de confecționare a mărțișoarelor cu genericul „Mărțișorul – simbol al primăverii”.

Master class-ul este organizat de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

# Lansare Album de Artă

La ora 16.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, cu suportul Fundației Japoneze, va lansa albumul de artă „Stampe japoneze din perioadele Edo și Meiji”.

În prezentul album s-a decis să se includă doar o selecție a celor mai semnificative creații pornind de la stampele din anii ’30 ai sec. XIX, până la apusul xilografiei în a doua jumătate a sec. XIX, autori: Katsukawa Shunsen, Utagawa Kunimaru, Utagawa Hiroshige și Kuniyoshi, Utagawa Kunisada I și Kunisada II, Utagawa Yoshitora ș.a.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

# Spectacolul „În largul mării”

Începând cu ora 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la spectacolul „În largul mării”.

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek în didascalii, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Caju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept, batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfasturi, coffee breakuri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Mai multe detalii despre spectacol găsiți AICI!

# Dansează tango!

Începe săptămâna cu tango. De la ora 20.30 ești invitat să ieși un pic din zona de confort și să uiți de rutina care îți fură din energie. Lăsați-te îmbrățișat de lumea tangoului!

Cursurile au loc pe strada Eugen Doga, nr. 5.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

# Mergi la film!

Filmul „Sonic the Hedgehog” urmărește peripețiile lui Sonic în încercările lui de a trece cu bine de dificultățile vieții de pe Pământ, împreună cu noul său prieten, Tom Wachowski (James Marsden). Sonic și Tom își unesc forțele pentru a-l opri pe diabolicul dr. Robotnik (Jim Carrey), care vrea să îl captureze pe Sonic și să-i folosească superputerile pentru a domina lumea. „Sonic the Hedgehog” este o comedie de acțiune live-action bazată pe seria de jocuri video-blockbuster create de Sega, care îl are ca protagonist pe legendarul arici superrapid.

Detalii despre orarul și locațiile proiecțiilor le găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente