vineri, 19 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeReprezentant Corteva: „În noul an, vom fi un adevărat motor de lansare a noilor...

Reprezentant Corteva: „În noul an, vom fi un adevărat motor de lansare a noilor produse și tehnologii”

Recomandate

Odată cu revenirea primăverii, apar și grijile fermierilor de a-și proteja culturile de boli, dăunători și buruieni. În acest context, compania Corteva a organizat un ciclu de seminare pe teritoriul Republicii Moldova, ultimele dintre care au avut loc la Cimișlia, Edineț, Bălți și Cahul.

Per total, peste 300 de fermieri au participat la seminarele organizate, iar 4 experți ai companiei Corteva au vorbit despre soluții eficiente în condițiile anului 2020.

„Corteva vine cu soluții integrate în agricultură, începând de la semințe, produse eficiente de menținere sub control a bolilor, dăunătorilor și buruienilor din culturi, cât și recomandări viabile pentru fiecare cultură în parte. Corteva are drept scop dezvoltarea permanentă a noilor produse și tehnologii. Recomand fermierilor să ne urmărească pentru a fi la curent”, a menționat Oleg Nistiriuc, reprezentantul Companiei Corteva în Republica Moldova.

„În noul an, Corteva va fi o adevărată mașină de lansare a noilor produse și tehnologii” – susține Mihai Valentin, marketing manager categoria porumb și soia Corteva Agriscience în România și Republica Moldova.

„Avem soluții revoluționare atât pentru culturile de câmp, cât și pentru cele multianuale, iar fermierii ce le implementează obțin recolte pe măsură. Condițiile meteo pentru semănarea culturilor de primăvară nu sunt tocmai potrivite, iar dacă fermierii sunt atenți și folosesc o genetică adaptată vor avea un an de succes”.

 

În acest context, reprezentanții Corteva au prezentat protfoliul recomandat pentru anul 2020, punând accent pe produsele:

  • Zorvec™ – destinat culturilor de cartof și de viță-de-vie pentru a combate una dintre cele mai importante boli ale celor două culturi – mana;
  • Helianthus – singura soluție pentru combaterea ambroziei și cânepei la floarea soarelui;
  • Hibrizii de porumb P9889 – FAO – 420 și P9610 – FAO 300,  ce vin să împrospăteze portofoliul Pioneer;
  • Hibrizii de floarea soarelui P64LE136 și P64LE137 ce au potențialul de a înlocui consacrații P64LE25 și P64LE29.

Totodată, în cadrul evenimentelor organizate au fost prezentate noi erbicide speciale recomandate pentru cultura grâului și insecticide pentru combaterea afidelor.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale