Jizdan: Cei șase deputați PD au ieșit din partid după ce s-au văzut cu Ilan Șor, care le-ar fi dat și bani

Motivul real al plecării celor 6 deputați din Partidul Democrat ar fi fost discuțiile acestora cu Ilan Șor, în cadrul unei întrevederi secrete pe care ar fi avut-o în Israel. Cel puțin așa susține fostul ministru de Interne, democratul Alexandru Jizdan, care a declarat, într-un interviu pentru Sputnik.md, că unii dintre parlamentarii-, după ce s-ar fi văzut cu liderul partidului Șor și-ar fi cumpărat mașini noi, pe care, însă, le-ar ascunde de ochii lumii.

Foto: UNIMEDIA

În opinia lui Alexandru Jizdan, adevăratul motiv care a stat la baza separării PD ar fi vizita pe care a întreprins-o Andrian Candu și un grup de deputați în Israel.

„Deducem cu cine s-ar fi întâlnit Candu în Israel. Cu Ilan Șor? Probabil că da. Am observat la unii din colegii noștri că au apărut niște beneficii financiare. Posibil este o coincidență că au acumulat niște bani. Unii din colegii care au plecat în acest grup, după această vizită, și-au cumpărat mașini noi, care costă bani mari. Este o deducție a mea”, a precizat Jizdan.

Fostul ministru de Interne susține că cei care și-au achiziționat mașini noi după revenirea din Israel evită să le afișeze: „Când îți cumperi un automobil și îl ascunzi de toată lumea, nu vrei să vii cu el la întâlniri oficiale cu membrii partidului, eu aici văd probleme mari. Este greu să ascunzi un secret pe care îl știu mai mult de doi oameni”.

Totodată, unii dintre deputații care ar fi fost în Israel, la întoarcerea în țară ar fi organizat mese de mii de lei în teritoriu, susține Jizdan: „Au venit înapoi și au început să meargă prin teritoriu și pe noi nu ne-au anunțat. Ei au organizat mese în teritoriu care costă 50-60 de mii de lei. Au început să le dea oamenilor din teritoriu cadouri. De unde iau ei acești bani? Și acestea sunt dispute de luni de zile”.

La 19 februarie, deputații Andrian Candu, Corneliu Padnevici, Vladimir Cebotari, Graur Eleonora, Sergiu Sârbu și Repeșciuc Grigore au anuțat că părăsesc fracțiunea PD din Parlament și vor crea un grup legislativ separat.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că regretă plecarea acestora și că de fapt, în spatele acestui pas ar sta alte motive decât cele invocate public de cei șase, fără însă a spune despre ce motive exact este vorba.


Pub