Panică în Italia! Orașe întregi în carantină, din cauza coronavirsului

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc în Italia, aceasta fiind și prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine, scrie Digi24.ro.

Foto: 20minutos.es

Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 79 de cazuri de îmbolnăviri în total, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 18 sunt în stare gravă sau critică.

În aceste condiții, Italia a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană.

În cursul nopții a fost confirmată prezența virusului și în Milano.

Cele mai afectate zone, Lombardia și Veneto. Au fost instituite restricții de circulație

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Nu este o epidemie națională, nu sunt cazuri extinse la nivel național. Tocmai pentru a preveni acest lucru, autoritățile se grăbesc să ia măsuri. Încă de vineri seară au fost impuse restricții. Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, nici trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.

Nu se știu multe despre „pacienții zero” și ultimele indicii par să confirme că există două focare diferite în nordul Italiei. Dar asta vor stabili specialiștii.

O ședință de Guvern pe această temă a avut loc în cursul nopții și au fost adoptate mai multe ordonanțe de urgență, iar cea mai importantă măsură care va fi imediat aplicată este interzicerea circulației - pe scurt, 11 localități intră oficial în carantină, vor exista filtre ale forțelor de ordine și armatei și nimeni nu mai are voie să între sau să iasă de acolo.

Doi medici se numără în rândul celor mai recente cazuri confirmate de infectare cu coronavirus în Italia. S-ar putea ca ei să fi intrat în contact cu pacienți purtători de coronavirus fără să fi știut asta.


Pub