12:41:11 25.04.2024
Stiri

Mai bine originalul Plahotniuc, decât copia Dodon

Politică 23.02.2020 10:25 Vizualizări2933 Autor: Ziarul National
Mai bine originalul Plahotniuc, decât copia Dodon


Trustia, elegii politikoase

În sfârșit, încrederea molotovenilor în ziua de mâine îi dată pe mâini de nădejde, curate. Are dreptate premierul Chicu, nu e normal ca investitorii străini și partenerii noștri externi să aibă mai multă încredere în viitorul republicuței noastre decât noi înșine, inundându-ne încontinuu cu investiții, împrumuturi și granturi.

Și încrederea, și patriotismul, și mândria de cetățean al Republicii Molotova vor crește ca pe pe drojdii, ca și coșul minim de consum, căci, de azi înainte, de cetățenii pesimiști, săraci și complexați se va ocupa poliția.

„Voi, oamenii cu epoleți, sunteți promotori ai securității, solidarității și încrederii în ziua de mâine. Rolul vostru în educarea tinerei generații este primordial”, le-a poruncit Chicu polițiștilor, după ce le-a mulțumit pentru munca depusă, dedicație și devotament. El a „îndemnat conducătorii MAI și ai instituțiilor subordonate să contribuie la creșterea încrederii în viitorul R. Moldova, în special în rândul tinerilor”.

Și ca promotorii să nu creadă că e vorba de o glumă, premierul „a accentuat necesitatea focusării pe educația patriotică și a solicitat conducerii MAI să identifice forme și oportunități de a acționa pe această dimensiune”. O dimensiune impresionantă, ca formă și ca caracter, trebuie să recunoaștem. Așa că, dacă mâine veți întâlni în stradă polițiști cu bastoane pe care va fi scris „patriotism”, „încredere în ziua de mâine” să nu vă mirați ca zimbrii în fața unor garajuri noi. Colesovnazadov propune să fie folosite în scopul sporirii patriotismului și încrederii în ziua de mâine și fluierele, și scuturile, și căștile, și chiar armele din dotare, și cred că e o idee bună, nu-i așa?

Și fiindcă a mers la MAI, premierul Chicu s-a gândit să rezolve dintr-o lovitură și problema „necesității combaterii percepției eronate a dependenței absolute a bugetului public de asistența externă care a constituit doar 2,4% în totalul de cheltuieli a RM”. O percepție inoculată de dușmanii statalității, trebuie să precizăm. Și e firesc să o combată iarăși polițiștii, căci oricum umblă brambura pe străzi, dispărând imediat cum apare vreun huligan și se încinge vreo bătaie.

Fiindcă veni vorba, „doar 2,4%” nu e un semn chiar bun. Când procentul era mai mare, era mai mare și numărul cetățenilor molotoveni care aveau încredere în ziua de mâine. Dacă procentul de asistență externă va scădea până la zero, va dispărea și necesitatea sporirii încrederii în viitorul țărișoricăi și a combaterii percepției eronate, dar cine îi va întreține pe polițiști și pe Chicu sau Chica?

Acum stau și mă gândesc că Rusia va ajunge cu siguranță la viitorul luminos, odată ce Dodon s-a angajat să construiască o Europă nouă de la Lisabona până la Bladibostok. Cea veche, până la Munții Ural, îi prea strâmtă. Să mai luăm o bucată de continent din Asia, căci îi prea mare. Sunt sigur că prezidentul nostru va reuși, căci, spre deosebire de Duracell, Dodon nu se epuizează niciodată. Totuși, asigurarea ex-premierului Filat că, deși a preluat sistemul, Dodon nu poate, nu e capabil să fie ca Plahotniuc, mi-a tăiat din elanul constructiv. De ce ar trebui să ne mulțumim cu o copie, cu un imitator, când putem avea originalul, care a băgat zâzanie până și în SUA?

Al vostru accizofil, hrisohedonist, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md