/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO VIDEO/ Incendiu la terminalul „Plecări” de pe aeroportul Otopeni. Sistemul de avertizare n-ar fi funcționat

23 februarie 2020, ora 13:41

Un incendiu care a izbucnit într-un restaurant din aeroportul Otopeni a făcut ca terminalul „Plecări” să se umple de un fum dens, în această dimineață, ceea ce a dus la mutarea călătorilor într-o altă zonă, la parter. Nimeni nu a fost rănit. Călătorii au acuzat dezorganizarea și lipsa de comunicare din partea aeroportului, iar potrivit unor surse Digi24, n-ar fi funcționat sistemul special de avertizare a călătorilor în caz de incendiu.

În jurul orei 09:00, reprezentanții Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au spus că traficul aerian se desfășoară normal pe Aeroportul Otopeni, fără să fie afectat de incendiul izbucnit la un fast-food.

În aeroport erau 2.300 de pasageri, din care au fost evacuați peste 500.

Potrivit surselor citate, sistemul de avertizare de incendiu n-ar fi funcționat. Este vorba de niște mesaje standard care ar trebui să se audă în aeroport și să-i avertizeze pe oameni, indicându-le cele mai apropiate ieșiri, în caz de incendiu.

Terminalul are autorizație de la pompieri.

Incendiul s-a declanșat cel mai probabil la o hotă a restaurantului, în jurul orei 7:00, și arde mocnit pe tubulatură, dar nu pune probleme pompierilor. Nimeni nu a fost rănit.

Cursele ar putea avea întârzieri.

Principala nemulțumire a călătorilor a fost că nu li s-au oferit informații și că au aflat ce se întâmplă din media. În plus, ei acuză dezorganizarea, pentru că niciun angajat al aeroportului nu a fost prezent pentru a-i îndruma. A existat o anumită temere în rândul călătorilor, dar totuși nimeni nu a intrat în panică, a relatat un pasager.

Foto: mediafax.ro

Foto: mediafax.ro

Foto: mediafax.ro

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram